5  besøkende har lagt inn kommentarer i gjeste/info boken.
Lagt inn av Kommentar
Geir
Emne: Lindesnes – fra Robek til kjøpefest
Kilde: www.aftenbladet.no

Ellevill kjøpefest i sammenslåtte kommuner.

I januar ble en topp moderne flerbrukshall åpnet for 675 innbyggere på tettstedet Spangereid helt sør i Lindesnes kommune. Regningen tas av en ny stor og sammenslått kommune som Lindesnes blir del av ved nyttår.

Lindesnes – fra Robek til kjøpefest
Lindesnes, med under 5000 innbyggere, hadde vært gjennom noen trange år etter å ha stått på Robek-listen fra 2010 til 2014.

Kommuner på Robek-liste har hatt så dårlig økonomistyring at de ikke lenger får ta opp lån, vedta budsjett eller inngå leieavtaler uten at Fylkesmannen har sagt ja.

Lindesnes hadde strengt tatt ikke rom for å bruke penger på annet enn lovpålagte oppgaver i 2014.

I kommunestyret var det derfor i 2016 et betydelig flertall for å gå inn i en større kommune, 17 av 21 representanter sa ja.

Likevel vedtok kommunen like etterpå å investere i to flunkende nye idrettshaller, i Spangereid helt sør i kommunen, og i Vigeland, administrasjonssentret i kommunen. Samt i en ny paviljong på Nyplass skole i Vigeland.

Det ble i 2016 satt av 33 millioner kroner til disse hallene, men tallet blir et sted mellom 40 og 50 millioner, bl.a. på grunn av vanskelige grunnforhold rundt Vigeland-hallen. Paviljongen er anslått å koste 20 millioner.

De har bygd haller i Marnardal og i Mandal også. Skal vi da bare la de bygge og så skal vi la være? Det er noen prinsipper om rettferdighet som må gjelde her, sier ordfører i Lindesnes, Janne Fardal Kristoffersen.

Les mer på (innlogg):
https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/EWElko/ellevill-kjoepefest-i-sammenslaatte-kommuner


Kommentar fra Geir:   Da blir det eiendomsskatt i flere år til..... Facepalm Worried
rating
Lagt inn på Mandag - 7 Okt 2019
Lagt inn av
Geir
Emne: Lindesnes – fra Robek til kjøpefest