-- Alle -- Alle vedlegg Årsmøte - referat Diverse referat - 2020 Diverse referat - 2021 Diverse referat - 2022 Diverse referat - 2023 Diverse referat - 2024 Dugnad Havnestyre SLV
Informasjon til medlemmene i Svennevikheia/ Lussevika velforening
SLV  |   |  554  |  A+ | a-

Vårens dugnad blir lørdag 25 mai med start kl. 09:00
Årets årsmøte og sommerfest i velforeningen blir lørdag 20 juli

Årsmøtet i Svennevikheia/ Lussevika velforening (SLV) vil bli avholdt kl. 12:00 lørdag den 20. juli i bedehuset Betel ved inngangen til feltet (samme plass som siste år). Forslag til saker som medlemmene ønsker skal bli tatt opp på møtet for diskusjon og eventuell avstemning må være styret i hende senest fredag 28. juni.

Sommerfesten vil bli avholdt samme kveld i havna i Lussevika. Vi håper på godt vær, godt oppmøte og en trivelig sammenkomst. Velkommen til dere alle, inklusiv familie og venner. Festkomiteen vil komme tilbake med mer informasjon om opplegget på et senere tidspunkt.

Når det gjelder asfaltering og reparasjon av asfalt er dette lovet ferdigstilt i god tid før skoleferien. Samtidig minner vi alle på at vi må kjøre hensynsfullt inne på område (fartsgrense 30 km i timen). Det er dessverre fortsatt eksempler på altfor stor fart inne på hyttefeltet.

Styret har hatt en travel vinter med utredning av to store prosjekter for velforeningen og vi har nå kommet frem til konklusjoner på begge disse prosjektene.

Ball-binge og sandvolleybane.

Årsmøtet for velforeningen ga i 2017 sin tilslutning til at styret skulle finne en god løsning for å bygge en ball-binge og en sandvolleybane i hyttefeltet. Forutsetningen var at man skulle komme tilbake til årsmøtet med kostnadsoverslag når dette var avklart. Ny status ble gitt på årsmøtet i 2018 hvor det fortsatt var tilslutning til planene. Det ble protokollført at hvis man tidsmessig måtte prioritere burde man få sandvolleybanen på plass først. Det har derfor vært jobbet med å finne rimelige og gode alternativer for både sandvolleybanen og for ball-bingen. Dette er nå på plass.

Vi er blitt enige med grunneier (og har en signert avtale) om bruk av Lek 1 (der dagens fotball løkke befinner seg) for bygging av ball-bingen og bruk av Lek 2 (lekeplassen nærmest havna) for å anlegge en sandvolleybane. På begge steder vil det fortsatt være plass til lekeapparater og benker. Lindesnes gårdsutvikling (ved TT) vil bidra i prosjektet ved å stå for alt nødvendig grunnarbeid og tilrettelegging på de to lekeplassene. Verdien av dette arbeidet er estimert til ca 360 000 kr (inkl. mva). Verdien av grunnarbeidet tas også med i tippemiddelsøknaden (se under), men LG finansierer denne delen.

Vi har vært i kontakt med kommunen og skal sende inn søknad om tippemidler. Ifølge kommuneadministrasjonen er vi garantert 50% av kostnadene tildelt fra tippemidlene, basert på kommunens forhåndsgodkjenning av anlegget. Denne forhåndsgodkjenningen mottok vi fra kommunen for begge anleggene fredag 26.04. Selve tippemiddelsøknaden (med dokumentasjon av utgifter) sendes inn i oktober og midlene gjøres tilgjengelige i 2Q/ 3Q 2020. Det betyr at velforeningen må finansiere sin del av utbyggingen i 2019 og mottar 50% refusjon i 2020. Pr i dag er det ca 570 000 kr på investeringskontoen.

Regnestykket ser da slik ut:

Ballbinge med frakt      231 000
Kunstgress                     69 000
Tilleggsutstyr                  45 000 
Grunnarbeid                       LG
Verdi av dugnad             44 000

Det betyr at SLV må finansiere 345 000 kr i år og får tilbake 194 500 kr fra tippemidlene neste år.
Netto utgift for SLV blir da 150 500 kr.  Tilsvarende regnestykke for sandvolleybanen gir:

Sandvolleynett og stativ            13 375
Grunnarbeid og sand                      LG
Verdi av dugnad                          2 000

Her må SLV finansiere 13 375 kr i år og får tilbake 7 690 kr neste år. Netto utgift 5 680 kr.

Grunnarbeidene krever forflytting av en god del masse. Myrjord må fraktes vekk og erstattes med masse sprengt ut i steinbruddet ved innkjørselen til feltet. Velforeningen har tidligere inngått en avtale med LG om at sprenging og masseforflytting skal unngås i perioden 15.05 til 31.08. Det er knapp tid til å få dette på plass før sommerferien, men TT (som skal stå for arbeidet) har lovet at de kan gjøre dette innen 23.05 (virkedager og på dagtid), men de foretrekker å utføre tilretteleggingen for de to anleggene samtidig. Dette gir også minst forstyrelse for oss som er beboere på feltet. TT er allerede godt i gang med dette arbeidet.

Det betyr at sandvolleybanen kan ferdigstilles før sommerferien. Når det gjelder ball-bingen så er det 2 – 3 ukers leveringstid på denne. Hoved kostnaden for velforeningen er knyttet opp imot denne. Hvis vi skal vente på et formelt årsmøte vedtak vil ball-bingen tidligst kunne settes opp i august. Hvis vi bestiller i mai vil grunnarbeid/ støpning av fundament muliggjøre en installasjon i juni. Jeg ber derfor om en tilbakemelding fra dere som medlemmer innen 20 mai om det er ok å bestille nå (dvs. rett etter 20 mai) eller om vi bør vente til etter årsmøtet (20 juli). Send tilbakemeldingen til Lussevika@gmail.com.

Vårens dugnad vil da hovedsakelig bli brukt til klargjøring for ball-binge, etablering av sandvolleybane og opprustning av lekeplassene. Men det blir også rom for klipping av busker, opprensking av veikanter og vedlikehold av turstier for de som heller vil bidra på den måten. Anita Oftedal er dugnadssjef og har etablert følgende plan for fremdriften av arbeidet.

Hoved dugnaden blir gjennomført lørdag den 25.05.19 og starter kl 09.00.  Planen er å forskale til ball-binge og vi trenger hjelp med dette. Vi tenger også noen med en tilhenger (helst to) til dugnaden (har fått grus av TT som vi skal ha rundt sandkassene). Hvis vi ikke klarer å bli ferdige med forskalingen for fundamentet på ball-bingen på en dag, så trenger vi folk til å være med utenom fellesdugnaden. Kan de som er villig til å stille opp på dette sende en mail til anitaoftedal@gmail.no eller en melding på tlf 91197254 (Anita sin mobil).

I tillegg må det dugnadsarbeid til når ball-bingen skal monteres, enten det blir i juni eller i august. Dette må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt..

Dugnadssjefen (Anita) har også etablert en Facebook gruppe «Lussevika velforening». Dette er en Facebook gruppe for medlemmer i Lussevika velforening og vi oppfordrer dere til å legge dere til der smiley
Denne siden kan brukes til å formidle informasjon mm.

Installasjon av fibernett i hyttefeltet.

På årsmøtet i 2018 ble det vedtatt at styret skulle fortsette arbeidet med å utrede mulighetene for å etablere fibernett i hyttefeltet. Ca 80 av medlemmene skrev seg på en liste som mulig interessenter for et slikt prosjekt. Ole Berge har på vegne av styret stått for dette arbeidet.

Altifiber hadde saken til vurdering i 2 perioder i høst, og de konkludert like før jul med at hyttene ligge så spredt at de ikke kan delfinansiere leggingen av rør. De har utarbeidet et kart med anbefaling om hvor rørene bør legges. Dessuten har de tilbudt oss å holde rør og det tekniske som skal graves ned, og en rådgiver som kan veilede oss i prosessen. Styret finner det vanskelig å organisere dette som en dugnad.

På denne bakgrunn har vi innhentet pris på graving av grøftene. Altifiber har nå regnet ut hvor mange løpemeter vi må få lagt, dersom alle de 80 interessentene skal få lagt rør fram til sin tomt. Vi fikk nylig avklart hvor Lindesnes Gårdsutvikling As allerede har lagt rør (Bl.a. til Storheia), men til tross for dette har Altifiber beregnet at det behov for å legge 4800 meter med nye rør. Med den prisen som vi har innhentet vil dette koste ca 1,6 mill. I tillegg vil det komme noen kostnader til asfaltering der en må krysse asfaltert vei. Selv om hytteforeningen hadde tenkt å bidra, innser vi at kostnadene for den enkelte hytteeier vil bli så store, at mange av disse vil trekke seg. For i tillegg kommer jo også tilknytningsavgiften til Altifiber på kr. 6000, og kostnadene med å grave på egen tomt.

Vi har også vært i kontakt med Lindesnes Gårdsutvikling for å finne en felles løsning på finansieringen. De er interessert i prosjektet, men ser seg ikke i stand til å redde prosjektet med et vesentlig bidrag.

Når vi nå har fått avklart de totale kostnadene med prosjektet, innser styret at dette prosjektet ikke lar seg realisere på nåværende tidspunkt.

Med henvisning til at den tekniske utviklingen på dette området går så fort (bl.a. med 5G), er vi i styret også usikre på hvor lenge en vil trenge fiber til hyttene for å få bedre tilgang.

Alternativene som da foreløpig er tilgjengelige er mobilt bredbånd eller bredbånd via satellitt. Her er det flere leverandører. Undertegnede (Helge Hatlestad) har installert satellitt bredbånd). Det er på langt nær så raskt som fiber, men det gir muligheter for nedlasting av Netflix og lignende og dekker greit det behovet vi har. Installeringen gjorde de gratis. Månedsleien i fra min leverandør er 739 kr for 50G kapasitet og 589 kr for 25G kapasitet.

Mvh
Helge Hatlestad (styreleder)

Top