-- Alle -- Alle vedlegg Årsmøte - referat Diverse referat - 2020 Diverse referat - 2021 Diverse referat - 2022 Diverse referat - 2023 Diverse referat - 2024 Dugnad Havnestyre SLV
​Informasjon fra styret – februar 2019
SLV  |   |  464  |  A+ | a-
 
Da er det blitt februar og vi kan begynne å se fram til vår og sommer sesongen igjen. Blir den like fin som i fjor, har vi mye å glede oss til. Her følger noen tema som flere av våre medlemmer har vist interesse for.

Snøbrøyting.
Noen av oss bruker hytta om vinteren også, og da er brøyting et tema. I snørike vintrer er brøyting den aller største utgiften velforeningen har, og vi må forsøke å begrense brøytingen til det som strengt tatt er nødvendig, dvs det er viktig å kunne komme ut og inn i starten og slutten av helgene. Hovedvegene skal holdes fremkommelige og vi har investert i sandkasse som skal gjøre det lettere med strøing både for Skeie Maskindrift og for privatpersoner som trenger litt sand for å komme seg inn til sin egen hytte eller får problemer i den bratteste bakken. Hvis noen ønsker brøyting fra vegen og inn til sin egen hytte eller ekstra strøing, må de ta det opp med Skeie Maskin og selvsagt betale for det selv.

Status rør for fiber til hyttene.
Altifiber har hatt saken vår til vurdering i 2 perioder i høst , og de konkludert like før jul med at hyttene ligge så spredt at de ikke kan delfinansiere leggingen av rør. De har utarbeidet et kart med anbefaling om hvor rørene bør legges. Dessuten har de tilbudt oss å holde rør og det tekniske som skal graves ned, og en rådgiver som kan veilede oss i prosessen. Styret er kritisk til å organisere dette som en dugnad, men forutsetter at den enkelte hytteeier selv graver ned rørene på (30 cm under bakken) på egen tomt.
På denne bakgrunn har vi innhentet pris på graving av grøftene. Selv om vi har fått en god pris, vil disse kostnadene langt overstige det hytteforeningen har til disposisjon på investeringsfondet. Vi er også i kontakt med Lindesnes Gårdsutvikling for å finne en felles løsning på finansieringen. Dersom vi må kreve inn et bidrag for gravingen fra de som ønsker fiber, er vi opptatt av at framtidige hytteeiere som seinere knytter seg til, vil måtte betale et tilsvarende bidrag.
Parallelt med dette har vi hatt kontakt med Viasat som sender internett trådløst via parabol, og styreformann har nå et kort prøveabonnement for å sjekke om kvaliteten er god nok. Vi kommer tilbake når vi har mer å informere om.
Ole Berge er den i styret som følger opp denne saken.

Reparasjon i havna etter september stormen.
Reparasjonene i havna håndteres av havnestyret og status er som følger:
  • If sendte takstmann som laget skaderapport etter stormen i høst.
  • Svein Otto (havnestyret) har hatt befaring med snekker som vil  reparere bryggene til våren, tidspunkt ikke avtalt enda. Det er snakk om å reparere brygge B1 ved båtplass 1 og 2 og ny "nederste fender" på deler av B1. I tillegg må man reparere noen knekte planker på bryggene.
  • Brygge B3 er også dekket av skaderapporten, men reparasjon her må gjøres etter dialog med Espen Regevik. Frank Andersen kontakter Espen.
  • Skaderapporten inkluderte 3 sjøboddører, havnestyret er usikker på om det blir egenandel pr dør. I tilfelle er egenandelen større en prisen på en dør.
Det er egenandel for naturskader på bryggene, men om det blir en, to eller flere egenandeler er ennå litt usikkert, siden det er flere g.nr. som er dekket av forsikringen. Det er innhentet pris fra Telebryggen for nye utriggere, samt installasjon. Bestillingen sendes ut i disse dager.
17 nye sjøboddører er kjøpt og utlevering pågår.

Ball-binge og sandvolleybane.
Som vedtatt på sommerens årsmøte planlegges det for installasjon av ball-binge og sandvolleybane i løpet av våren/ forsommeren.
Det har vært jobbet med å finne rimelige og gode alternativer for ball-binge og det ser ut til at vi nå har dette på plass. Vi er enige med grunneier om bruk av tomt og assistanse fra dem på grunnarbeidet. Vi har også vært i kontakt med kommunen og må sende inn en søknad til dem om byggetillatelse for ball-bingen, men de ser ingen problemer med den løsningen vi nå er i ferd med å velge. Vårens dugnad vil bli blant annet bli brukt til bygging av ball-binge, etablering av sandvolleybane og opprustning av de øvrige lekeplassene.
Anita Oftedal er dugnadssjef og er den som har lagt ned en stor innsats med å hente inn ulike anbud.

Kontingent i velforeningen.
På denne tiden av året betaler man årskontingenten for medlemskap i velforeningen. Dette er ikke valgfritt men et pålagt medlemskap av kommunen gjennom reguleringsbetingelsene for alle hyttefelt i kommunen.
Dere skal alle ha fått tilsendt opplysninger om bankkonto og beløp. Kassereren vår sier at det fortsatt er en god del som ikke har betalt. Kan dere være så grei å få dette ut av verden så snart som mulig. Purrebrev og mailer tar mye fritid for frivillige styremedlemmer.
De som ikke har betalt i løpet av februar får en purring til. Deretter sendes de utestående til et inkasso byrå for å spare oss for mer arbeid. Jeg håper at det ikke blir nødvendig.

 
Hilsen Helge Hatlestad
(formann i styret)
 
Top